FIRST LINE SQUAD INTERVJU
1. First Line Squad, ste skupina, ki vrti Drum’n’Bass glasbo. Kako ste pričeli s tem projektom? Od kje je prišla ideja?

Alex: Kot prvo, mi smo prijatelji. Skupaj smo pričeli poslušati DNB in vedno smo skupaj odšli na DNB zabavo, sedaj že 7 let. Nekega dne smo se srečali v trgovini, da bi preizkusili novo DJ opremo in medtem ko smo se pogovarjali o DNB-ju smo se odločili, da združimo izkušnje kot glasbeniki, producenti in Dji v en celoten projekt.

L.U.C.A.: To ni enostaven projekt, to je prijateljstvo! Leeyo-ta poznam že od otroštva in leta 2005 sva Alexa srečala na vsaki DNB zabavi ali na vsaki brezplačni zabavi v Italiji. Takrat sem že bil DJ in producent pod imenom Deceptions (z Neve), Alex je bil tudi glasbenik in producent. Ko pa je Leeyo pričel vrteti smo enostavno združili sile.

Leeyo: Projekt se je pričel čisto naključno L.U.C.A. je bil moj sostanovalec in sam sem uporabljal njegovo DJ opremo. Imel sem svoj pristop do glasbe in L.U.C.A. je tako ponovno našel glasbeno navdušenje in navdih. Kasneje sva spoznala prijatelja Alexa in nenadoma se je projekt priček s strastjo in energijo.


2. Kaj pa ime, od kje je prišlo? Čigava ideja je bila? Ali kaj pomeni?

FLS: Ime pomeni, da ko ne nastopamo na zabavi, smo vedno v prvi vrsti pred zvočniki, uživamo v glasnih basih, plesu in se zabavamo.


3. Kako lahko opišete svojo glasbo? Za kakšno zvrst gre?

Alex: Lahko rečemo, da ustvarjamo samo DNB … brez posebne kategorizacije ali meja, a v tem trenutku so naši miksi in produkcija definitivno usmerjena v Neurofunk in globoke zvoke.

L.U.C.A.: Neurofun, seveda.


4. Vsi trije ste producenti, ki ustvarjajo Drum’n’Bass glasbo. Vem, da to delate posamezno, ampak ali imate mogoče kakšno skupno skladbo, kot First Line Squad?

Alex: Nimamo specifičnega načina dela. Včasih delamo posamezno in drug drugega vprašamo za mnenje in za podporo drugih na internetu. So tudi časi ko nekdo prične s projektom in ga drugi konča. Delimo svoje trike in nasvete, vtičnike in tehnike v večih neskončnih razpravah.

L.U.C.A: Navadno delamo ločeno, a mnenje drugih članov je obvezno. Hvala ti, internet.

Leeyo: V tem trenutku se še vedno učim naprednejših produkcijskih metod, tako, da sem nekako nadzornik. Ocenim tone v celoti, komentiram strukturo, zvok in predlagam različne možnosti za izboljšanje.


5. Kako družite svoje ideje v skladbi?

Alex: Pričnemo se odločati o razpoloženju zvokov, vrsti vzorcev in zvoka, a raje se posvečamo produciranju kot govorjenju! Navdih pride le z delom!

L.U.C.A.: Zberemo se in nekaj nastane …


6. Iz kje črpate svoje ideje / navdih za izdelavo glasbe?

Alex: Preko moje mentalne bolezni.

L.U.C.A.: Kreativni proces je skrivnosten … nogo in bas linije izdelam medtem ko mislim na dekleta, ki migajo z ritkami in dvigujejo roke pred zvočnim sistemom!

Leeyo: S poslušanjem veliko glasbe, ideje pridejo same.


7. Kaj vam pomeni Drum’n’Bass glasba?

Alex: Popolni DNB zvok je, medtem ko ga poslušaš in nanj plešeš, prisili te, da delaš jezne izraze, dviguješ roke v zrak in ko ti telo kriči.

L.U.C.A.: Težki bobni + nizke bas linije + party ljudje = ljubezen na prvi pogled.

Leeyo: Že dolgo, dolgo je DNB moja življenjska energija.


8. Kaj lahko obiskovalci v Sloveniji pričakujejo od vas na plesišču? Pripravljate kakšno presenečenje?

FLS: Upamo, da bomo ponudili dober izbor glasbe, ki jih bo pripravila do plesa in bodo uživali v naši strasti, ko smo za mešalno mizo. Imamo tudi dubstep skladbe od prijateljev in sodelavcev, ki jih radi vmešamo na našem nastopu skupaj z najbolj vročimi zvoki v tem trenutku.


9. Imate morda kakšno sporočilo za Slovenske obiskovalce?

FLS: Pripravite svoje neprebojne jopiče.

Leeyo: Opravim najbolje kolikor lahko, če sem obkrožen z lepimi in plesočimi dekleti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: